Τραπεζοκομία
(Restaurant Service)
Θα δοθούν στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες οδηγίες για εκτέλεση διάφορων εργασιών που απαιτούνται σε διαφορετικούς χώρους εστίασης.
Αναμένεται οι διαγωνιζόμενοι και διαγωνιζόμενες να επιδείξουν τις δεξιότητές τους στα ακόλουθα:
- Οργάνωση και διαχείριση της εργασίας
- Γνώση, κατανόηση, χρήση υλικών και εξοπλισμού χώρου εστίασης
- Ετοιμασία φαγητού και σερβίρισμα
- Ετοιμασία και σερβίρισμα διαφόρων ροφημάτων
- Μπαρ Σέρβις (Αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών)
- Κοινωνικές Δεξιότητες, Δεξιότητες Επικοινωνίας και Προσωπική παρουσίαση
Η αξιολόγηση θα αφορά τα ακόλουθα:
- Ορθή προετοιμασία χώρου σερβιρίσματος (ταξινόμηση και καθαριότητα εξοπλισμού)
- Ορθή χρήση υλικών και εξοπλισμού στην παρασκευή φαγητών και εδεσμάτων
- Ορθός χειρισμός εξοπλισμού σερβιρίσματος
- Ορθή παρασκευή ποτών και ροφημάτων
- Τήρηση κανόνων υγιεινής και παρουσίασης διαγωνιζομένου
Το εξεταστικό δοκίμιο θα είναι στην Ελληνική γλώσσα. Θα βασίζεται στα εξεταστικά δοκίμια του εν λόγω Διαγωνισμού που παρουσιάζονται στη σελίδα αυτή και θα είναι προσαρμοσμένο στο επίπεδο των ακαδημαϊκών προγραμμάτων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Κύπρου λαμβάνοντας υπόψην τις βέλτιστες πρακτικές στην κυπριακή βιομηχανία.
A. Τεχνικές Περιγραφές Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Δεξιοτήτων 2025
Β. Προηγούμενοι Διαγωνισμοί Δεξιοτήτων:
- 2023
- 2021
- 2018
Πίσω στην προηγούμενη σελίδα